Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  22C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  21C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Karlovac SVI ZADOVOLJNI Podijeli

Dječji vrtić Grabrik otvoren:Novo ruho od 25 milijuna

Osam je vrtićkih i tri jasličke skupine. Za razliku od starog, novi vrtić nije na kat, prostire se na više od 3.000 m2 s prekrasnim dvorištem

Novi vrtić Grabrik u Karlovcu danas je svečano otvoren. Izgrađen je u godinu dana, vrijedan je 25 milijuna kuna, a u 11 odgojnih skupina smjestilo se oko 220 mališana.

Sretni zbog novog, modernog vrtića sretni su svi – političari, roditelji, odgojiteljice i oni najvažniji  – djeca.

-Vrtić nam je super, najviše nam se sviđa naša soba i igralište. Imamo fotelje za leći i za sjediti, bolji je nego stari zato što je novi, rekli su Ema, Roko, Mia i Fedan koji su vodili današnji program svečanog otvorenja i na kraju s gradonačelnikom Damirom Mandićem i dožupanicom Martinom Furdek Hajdin presjekli vrpcu.

Mališani iz 11 vrtićkih skupina pustili 11 balona

U Grabriku će biti smješteno oko 220 mališana, kao i prije.

-U ovom vrtiću imamo 11 odgojnih skupina, tri jasličke i osam vrtićkih. Tu je i centralna kuhinja koja priprema obroke za sve naše objekte, a tu je smješten i naš stručni tim, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Karlovac Marina Gojak.

Inače, bez mjesta u vrtiću ove godine ostalo je dvadesetak djece. Svi oni čija su oba roditelja zaposlena su ga dobili. Mjesta će biti još i više kada se na godinu završi gradnja vrtića u Mahičnom te urede Dubovac i Banija. A ukoliko mjesta ne bude dovoljno, u gradskoj upravi su spremnni nastaviti povećavati kapacitete za najmlađe.

– Želim da ih bude, da moramo još ulagati u vrtiće, rekao je gradonačelnik Damir Mandić. Ponovio je da se od ove godine roditelje oslobađa obveze kupovanja higijenskog materijala, a u narednom periodu razmatrat će se i sniženje cijene vrtića u Karlovcu.

Pročitajte i ovo

ŽIVIMO ZELENO

Klaustar i povrtnjak Franjevačkog samostana najljepši je urbani vrt u Karlovcu