Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  28C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Život RAD I SOLIDARNOST Podijeli

“Dobre primjere iz Zagreba možemo preslikati na cijelu Hrvatsku”

Stranka rada i solidarnosti Milan Bandić 365 predstavlja danas svoje kandidate u 7. izbornoj jedinici u Dugoj Resi i Karlovcu

Sve naše politike bit će uzaludne ako u ovoj zemlji ne bude ljudi, poručila je danas u Dugoj Resi i Karlovcu druga na listi br. 8, Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić 365 za 7. izbornu jedinicu, Marina Kolaković.

Osam godina je bila dogradonačelnica Karlovca i vjeruje da je u sve gradove i općine moguće preslikati dobre modele po kojima funkcionira Grad Zagreb kojemu je već 20 godina na čelu Milan Bandić.

Novčana pomoć roditeljima – odgojiteljima, izmjena izbornog zakona

– Jedna od izuzetno dobrih mjera koja je odrađena u Zagrebu je novčana pomoć roditeljima – odgojiteljima. To je pomoć roditeljima s troje i više djece gdje jedan roditelj koji ne radi dobiva status roditelja – odgojitelja i za to dobiva novčanu naknadu, kaže Kolaković.

Osim toga, ako uđe u Sabor zalagat će se za promjenu izbornog zakona. Ideja je da bi u Sabori s jedne liste ulazilo pet osoba s najviše preferencijalnih glasova.

– Naš prijedlog, koji je prošao i recenziju profesora Fakulteta političkih znanosti, je da se polovica tj. 70 zastupnika u Saboru, ne dirajući 11. i 12. izbornu jedinicu, bira izravno, imenom i prezimenom, a 70 kao i do sad.

Reforma lokalne i regionalne samouprave

Druga tema o kojoj bi Kolaković rado progovarala u Saboru nije popularna.

– To je politički ustroj Hrvatske gdje mi imamo preko 500 jedinica lokalne i regionalne samouprave. Pitanje je da li je to za ovako malu zemlju i njenih možda 4 milijuna stanovnika previše. Neučinovito je i preskupo, a moramo početi štedjeti javni novac, ne samo zbog ove krize koja nam je znatno smanjila BDP i proračunske prihode nego i da se novac troši učinkovito. Zemlja koja svoj razvoj bazira na novcu iz Bruxellesa može tako živjeti neko vrijeme. Ali, taj novac se uglavnom troši u infrastrukturu, a infrastruktura ne generira niti nova radna mjesta niti novu zaradu ili višak vrijednosti.To moraju odraditi naši investitori, a Europa za to ne šalje novac, naglašava Kolaković.

Približavanje domaće hrane kupcima – bit će jeftinija

Smatra da treba jače poticati proizvodnju i konzumaciju domaće hrane.

– Kada se poljoprivreda razvije i vi je potičete na pravilan način tada će i ta veća proizvodnja dovesti do pada cijena po jedinici proizvoda. Iako će mnogi kritizirati da nije moguće poticati konzumiranje domaće hrane radi Europe i europskih zakona, vjerujte mi da je. Određenim tihim mjerama, ne čak financijske prirode, moguće je približiti domaću hranu kupcima, kaže Kolaković.

Stranka Milana Bandića u Saboru očekuje stabilan klub i koaliciju sa svima koji žele dobro Hrvatskoj

Stranka rada i solidarnosti vjeruje da će nakon izbora u Saboru imati jedan stabilan klub. U postizborno udruživanje će s onima koji nose dobro Hrvatskoj.

-Mi nismo ideološki zatvorena stranka, nismo time opterećeni. Ne borimo se ni protiv koga, ne govorimo loše ni o kome, borimo se za projekte i ideje, provodimo ih kako bi bilo bolje ovom narodu, zaključila je Kolaković.

Pročitajte i ovo

PROGNOZA

Čeka nas turbulentan vikend: Oluje najavljene za unutrašnjost, jaka bura na moru