Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Život SRCA GORE,EVO ZORE Podijeli

Dugoreški Advent okupio sve generacije. Klizanje počinje u srijedu

Nastup mališana te dva crkvena zbora, a onda i paljenje lampica na boru označili su početak Adventa na Mrežnici koji bi trebao trajati mjesec dana

Uz predivne hrvatske adventske pjesme u Dugoj Resi otvoren je večeras prvi Advent na Mrežnici.

Događaj, prvi ovakve vrste u amfiteatru je okupio brojne građane, od onih najmlađih do najstarijih, koji se unatoč popriličnoj zimi nisu dali smesti u želji da prisustvuju prvom ovako organiziranom adventu u gradu na Mrežnici.

Simpatični i prekrasni polaznici dugoreških vrtića svojim su pjesmama i recitacijama otvorili ovu priredbu na otvorenom i donijeli ponos na roditeljska lica. Trud teta i mališana isplatio se jer su zaslužili veliki pljesak.

Dječji zbor župe bl.Alojzija Stepinca “Zrakice milosrdnog Isusa” kroz tri duhovne pjesme donijeli su čar vremena došašća u Dugu Resu i podsjetili na tradiciju hrvatskih adventskih pjesama koja se još uspješno hrva sa sve većom “amerikanizacijom” došašća i samog Božića. Uz nastup “velikog” crkvenog zbora istoimene župe, stigao je i trenutak paljenja lampica na boru u amfiteatru što je i službeno označilo početak Adventa na Mrežnici.

Klincima sve super, čekaju klizanje iako mnogi ne znaju klizati

Najveće oduševljenje ovaj događaj izazvao je, očekivano, kod najmlađih. Svi klinci s kojima smo pričali redom su oduševljeni time da će se nešto događati, ali i da će ovdje biti klizalište.

– Jedva čekam, ovo mi je super, rekli su nam dvojica učenika, jedan 3. a drugi 5. razreda koji se već sad “bruse” za odlazak na klizanje. Iako ne znaju klizati, to ih uopće ne brine jer planiraju naučiti. Slično razmišljaju i oni nešto manji pa nam je jedna šestogodišnjakinja otkrila da joj se “sve sviđa”, ali i da će sigurno ići na klizanje. Neki još ne znaju kad će točno ići na klizanje jer ovaj tjedan imaju još školu i brojne obveze, ali ići će sigurno.

Klizanje za građane od srijede

A klizanje bi, kako je najavio gradonačelnik Tomislav Boljar, trebalo za građanstvo početi u srijedu. U utorak će biti održan zabavni program na ledu na kojeg su svi dobrodošli, najavljuje gradonačelnik i sam  oduševljen brojnošću posjetitelja i zahvalan što su došli unatoč zimi.

-Vrhunska zabava mjesec dana, besplatno klizanje za svu dugorešku djecu više od 7 dana besplatnog klizanja, zabavni programi, dolazak Djeda Mraza, doći će i ženska hokejaška reprezentacija, najavljuje Boljar koji se s kapicom Djeda Mraza na glavi i svijetlećom božićnom kravatom pripremio koliko je mogao za današnje otvorenje.

Budući je ovo prvi Advent, Boljar je svjestan nekih malih grešaka, ali dodaje:- Je, bilo je grešaka, oprostite nam, prvi nam je put, sljedeći puta bit će ispravljene.

Pročitajte i ovo

SVE JE DOBRO ZAVRŠILO

Sretan kraj potrage: Ivan (86), otišao iz Luščića, mislio na Švarču, našli ga na Baniji