Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Život UČIMO, RADIMO, ŽIVIMO Podijeli

Gradski projekt: Od 25 stručno osposobljenih za dadilje i računovođe šestero našlo posao

U projekt uključeni dugotrajno nezaposleni te stručnjaci iz civilnog i javnog sektora koji rade s marginaliziranim skupinama

Dvadesetpet dugotrajno nezaposlenih osoba u Karlovcu dobilo je novu šansu na tržištu rada, a 15 stručnjaka koji rade s marginaliziranim skupinama, znanja o socijalnom mentorstvu. Sve zahvaljujući projektu “Učimo, radimo, živimo” kojeg je Grad provodio proteklih godinu i pol dana.

Nezaposleni su stručno osposobljeni za računovođe i dadilje, a učili su pisati životopise i zamolbe za posao.

-Prema povratnim informacijama njijh šest se zaposlilo, troje kao dadilje i još njih troje na drugim radnim mjestima, pojasnila je gradska savjetnica za EU fondove Martina Stojkić.

Za nastavak projekta ima interesa, ali ovisi o novoj financijskoj perspektivi EU-a

Druga ciljana skupina bili su stručnjaci iz civilnog i javnog sektora koji rade s marginaliziranim skupinama, njih 15.

-Unutar tih 15 osoba bili su zaposlenici Grada Karlovca, karlovačkog Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, po dvije osobe iz Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije i USKA-e i karlovačke Udruge gluhih i nagluhih.

Projekt je s gotovo 550 tisuća kuna u cjelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda. A hoće li dobiti svoj nastavak ovisit će o natječajima u novoj financijskoj perspektivi.

-Ono što znamo je da će u narednoj perspektivi tu mogućnost stručnog osposobljavanja imati i zaposlene osobe. Bit će i za nezaposlene i zaposlene i Grad je u potpunosti za novu perspektivu, naglasila je Stojkić.

Gradonačelnik Mandić zatražio je pomoć civilnog sektora.

-Pozivam sve udruge koje smatraju da svojim znanjima mogu pridonijeti rješavanju ovog problema da se jave u Gradsku upravu i s našim djelatnicima vide kako dalje razvijati ovaj projekt.

Pročitajte i ovo

JOSIPOVE SRIJEDE

“Bit hrvatskih obitelji i naroda je duhovna podloga. Žive bi nas progutali kad smo napadnuti, da nismo molili i vjerovali, a branitelji nosili krunice”