Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Život IMA, NEMA Podijeli

Ipak jedan novozaraženi u Karlovačkoj županiji. Podatak otkrio nacionalni, a ne županijski stožer

Neslužbeno doznajemo da je riječ o osobi koja je u više navrata već testirana na koronu

Nakon što je jutros županijski Stožer civilne zaštite objavio da u Karlovačkoj županiji nema novozaraženih osoba, tijekom dana došlo je do preokreta.

Nacionalni stožer izvjestio je da su u Hrvatskoj dvije novooboljele osobe, jedna u Zagrebu, a druga – u Karlovačkoj županiji.

OBJAŠNJENJE IZ BOLNICE: Radi se o kontrolnom brisu osobe koja je trebala izaći iz samoizolacije. Simptoma nema, testiranje će biti ponovljeno za 3 dana

Gdje je zapelo na realiciji županijski – državni stožer – mediji u Karlovačkoj županiji nije poznato no u najmanju ruku ovakav razvoj situacije odaje dojam neozbiljnosti.

Tko je novozaražena osoba u Karlovačkoj županiji nije poznato. Na upit novinara tek je proslijeđen odgovor ravnatelja karlovačke bolnice dr. Ervina Jančića:

“Moji infektolozi se konzultiraju s epidemiolozima.”

Neslužbeno, radi se o mlađoj osobi koja je u samoizolaciji

No,  neslužbeno doznajemo da je riječ o mlađoj osobi, od ranije poznatom obiteljskom kontaktu zaražene osobe, koja je dugo vremena bila pod povećalom i na koronavirus testirana je u više navrata. Rezultati su bili granični.

Očito je zadnji nalaz pokazao da je pozitivna, a zašto to nije jutros obznanjeno medijima u Karlovačkoj županiji tek trebamo doznati.

Podsjetimo, posljednji slučaj zaraženog u Karlovačkoj županiji bio je 27. travnja.

Nacionalni stožer daje “friške” informacije, županijski ne

Iz županijskog Stožera civilne zaštite naknadno je stiglo i pojašnjenje zbog čega jutros nisu imali informaciju o novooboljeloj osobi.

-Županijski stožer dobiva informacije oko 9 sati o osobama testiranim dan ranije, a Nacionalni stožer ima najnovije informacije i od tog dana, što znači da bi nama ova informacija pristigla vjerojatno sutra.

Pročitajte i ovo

VELIKA POBOŽNOST

Jacques Houdek svjedočio vjeru u Nacionalnom svetištu sv. Josipa na Dubovcu: Puštam Bogu da me vodi