Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac UKLJUČITE SE Podijeli

Izmjene i dopune karlovačkog GUP-a od idućeg tjedna na javnoj raspravi

Od 26. lipnja do 10. srpnja građani će moći vidjeti koje su predložene promjene

Treće izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana grada Karlovca dva će tjedna biti na uvidu javnosti. 

Od 26. lipnja do 10. srpnja građani će moći dati svoje komentare i prijedloge, a uvid im je omogućen svakog radnog dana od 9 do 15 sati na 3. katu gradske uprave u Banjavčićevoj 9.

Javno izlaganje GUP-a, koji se mijenja nakon uobičajenih četiri godine, održat će se 3. srpnja u 18 sati u Velikoj gradskoj vijećnici gdje su također pozvani svi građani čuti što se izmjenama predviđa.

Ono što su još u travnju najavili iz gradske uprave jest da će u prijedlog izmjena GUP-a biti ugrađeno 15 zahtjeva i to onih za koje nije potrebna strateška procjena utjecaja na okoliš.

– Ovim izmjenama, temeljem inicijativa svih gospodarskih subjekata, mi omogućavamo realizaciju niz gospodarskih i investicijskih projekata. Javnim uvidom i javnom raspravom će se konkretno moći dati pitanja i o svim elementima puno više informacija, rekla je tada gradska pročelnica Vesna Ribar.

Neki od zahtjeva povezani su s projektom obrane od poplave i npr. izgradnje zapadne obilaznice kojom će se povezati Banija i Drežnik. Jedan od podnositelja zahtjeva za izmjenama GUP-a je i tvrtka Lana Commerce, potvrdio je nedavno gradonačelnik Damir Mandić nakon kolegija župana.

– U ovom prijedlogu koji ide nema uklanjanja arhitektonsko – urbanističkog natječaja, rekao je Mandić.

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

PUNIM PLUĆIMA

Karlovčani udišu zrak prve kategorije, gotovo da nikad nema onečišćenja sumpornim dioksidom