Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Život IZBORI 2020. Podijeli

Kolaković vjeruje u ulazak u Sabor. Stranka rada i solidarnosti u koaliciju može i s lijevima i desnima

Referenca ove stranke nisu lijepa pjesma, zamamne riječi i velika obećanja već ono što se dobro u Zagrebu radi već godinama

Zagreb je lokomotiva Hrvatske, a naša 7. izborna jedinica, posebno Karlovac i Karlovačka županija imaju izvrsnu mogućnost priključiti se na tu lokomotivu. 

Izjavila je Marina Kolaković, druga na listi br. 8 Stranke rada i solidarnosti u 7. izbornoj jedinici.  Referenca ove stranke, kaže, nisu lijepa pjesma, zamamne riječi i velika obećanja već ono što se dobro u Zagrebu radi već godinama.

– Zagreb je 50 % razvijeniji od ostatka Hrvatske, 8 % je iznad prosjeka Europske unije po BDP-u.

Osam je ciljeva, ali i rješenja u programu kojima se obraćaju svim skupinama ljudi, od najmlađih do najstarijih. Već godinama učenici osnovnih škola imaju besplatne udžbenike. Program je država proširila na cijelu Hrvatsku. No, Stranka rada i solidarnosti isti model želi uvesti i za srednjoškolce. U Zagrebu financiraju roditelje – odgojitelje i planiraju isto za cijelu Hrvatsku.

Niz prijedloga za poboljšanje života umirovljenika

Ne zaboravljaju ni umirovljenike, za njih više od 1,2 milijuna od kojih polovica živi ispod granice siromaštva, imaju spremne zakonske prijedloge.

– To su prijedlozi da se osnuje institut pravobranitelja za osobe treće životne dobi. Predlažemo izmjenu zakona o sudovima gdje bi se uvelo da svi postupci u kojima su stranke starije osobe imaju oznaku žurno. Želimo da je moguće uzeti bolovanje da bi se njegovalo stariju osobu. Umirovljenicima je omogućen rad na četiri sata, ali to nije omogućeno korisnicima obiteljskih mirovina. To treba proširiti i na njih. Isto tako, iz te njihove plaće se obustavljaju doprinosi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Smatramo da to nije korektno i nije potrebno. Oni su svoje doprinose tijekom svog pravog radnog vijeka već platili, pojasnila je Kolaković.

Kolaković očekuje ulazak u Sabor

Pozvala je birače na birališta. U 7. izbornoj jedinci očekuje da će Stranka rada i solidarnosti osvojiti jedan mandat te da će ona s drugog mjesta ući u Sabor.

– S tim da naša nositeljica liste Gordana Rusak je osoba koja ima životnu i profesionalnu referencu da je doista vrlo vjerojatno, ako se tako stvari slože, da ona bude ministrica. Tada se otvaraju mogućnosti da karlovačka kandidatkinja bude saborska zastupnica i bori se za Karlovac i okolicu, rekla je Kolaković.

Koalicija može i s lijevima i desnima, samo ne s nesposobnima

Na pitanje, u čijoj bi vladi Rusak bila ministrica, Kolaković je ponovila kako Stranka rada i solidarnosti nije ideološki opterećena.

– Stranka rada i solidarnosti nema nikakvih prepreka da bude u koalicijama s onima koje zovemo lijevima, s onima koje zovemo desnima. Jedina prepreka su oni koji ne rade na dobrobit Hrvatske, oni koji nisu sposobni da odrade dobro za Hrvatsku. Mi možemo koalirati sa svima onima koji su sposobni i koji će preuzeti vlast odnosno onima kojima će naši građani dati povjerenje.

Pročitajte i ovo

VRIJEME

Kiša i grmljavina otvorile su petak, ali će ga i zatvoriti