Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Život MLADA MISA Podijeli

“Kristovim smo zahvatom izabrani, On nas treba i šalje u svijet. Fabijan je Njegov izbor”

Velečasni Fabijan Štedul danas je slavio svoju mladu misu u Dugoj Resi

Danas je bila mlada misa mladomisnika Fabijana Štedula, ali u središtu svega ipak je Krist, a onda Kristov izbor – Fabijan Štedul, velečasni.

Jedna je to od niza poruka odaslanih danas s mlade mise Dugorešanina Fabijana Štedula, prve u dugoreškoj župi nakon 147 godina, koja je dugoreškom kraju donijela ogromnu i sigurno izmoljenu milost – novog svećenika. Brojni su dugoreški vjernici, ali ne samo oni  prisustvovali danas mladoj misi, služenoj na mjestu budućeg pastoralnog centra i buduće crkve bl. Alojzija Stepinca i svjedočeći tako ovom impresivnom duhovnom događaju.

U koncelebraciji s brojnim svećenicima pod mladomisničkim geslom “Ti me zavede Gospodine i dadoh se zavesti, nadjačao si me i svladao me” pred svojim je Dugorešanima euharistijsko slavlje predvodio upravo Dugorešanin, mladić koji je kao svoj životni poziv odabrao put služenja Kristu, sin ponosnih roditelja Mirjane i Ivana, Fabijan.

-Kristovim smo zahvatom izabrani, ne zato što smo lijepi, zgodni ili dobri, nego nas Krist treba i šalje u svijet, kazao je propovjednik Vladimir Brizić, vicerektor Misijskog sjemeništa u Sarajevu.

U duhu današnjeg Evanđelja, kazao je kako je Krist među njih 72 izabrao i današnjeg mladomisnika Fabijana Štedula, ne za skupinu, ne za zajednicu, ne za župu, već za čitav svijet. Poziva ga na spremnost da u tom svijetu ide i naviješta Krista. Zato je u središtu svega Krist, a onda Kristov izbor – mladomisnik. A njegov izbor za cijelu crkvu danas je velečasni Fabijan Štedul.

Tijekom mlade mise pročitano je i pismo bosanskohercegovačkog kardinala i nadbiskupa Vrhbosanske nadbiskupije Vinka Puljića. Osobito dirljiv bio je mladomisnički blagoslov velečasnog Fabijana koje je dijelio nakon svete mise i kojeg su željeli primiti brojni vjernici.

Sljedeće nedjelje velečasni Fabijan imat će tzv. sekundicij, odnosno drugu mladu misu u župi svog krštenja – Uznesenja blažene Djevice Marije u Novigradu na Dobri. Velečasni Štedul svećenik je Sarajevske nadbiskupije, a zaređen je na blagdan svetog Petra i Pavla upravo u tamošnjoj katedrali.

Pročitajte i ovo

GRIN FEST

Večeras u amfiteatru Hari Rončević, sutra Dalmatino