Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Karlovac KULTURA Podijeli

Novi broj Svjetla u prodaji

Pisalo se o Karlovcu iz više perspektiva

Proslava 250 godina karlovačke Gimnazije tema je novog broja časopisa Svjetla koji kontinuirano, uz male prekide, izlazi još od 1884. kada ga je osnovao Dušan Lopšić. I od tada je aktivan kroničar društvenih zbivanja u Karlovcu.

-Pisalo je i o stručnom skupu koji je bio u Franjevačkom samostanu na temu gimnazije. Ta izlaganja, između ostalog, nalaze se u ovom broju Svjetla, ističe Hrvojka Božić.

U ovom broju časopisa karlovački autori pisali su o svom gradu iz različitih aspekata, od urbanizma do književnih zbivanja.

Na promociji novog broja časopisa održanoj u karlovačkom Zorin Domu predstavljeno je i novo uredništvo koje predvodi doktorica znanosti Irena Lukšić.

-Sad radimo na tome da više materijala bude  odabrano od ove redakcije jer smo dio materijala nasljedili budućnosti . Željeli bismo ovim putem pozvati sve ljude koji imaju što reći da napišu bilo što. Ili o sebi, ili o Karlovcu, o našoj zemlji,što god je zanimljivo. Svi su dobro došli, naglašava urednica Lukšić.

Zainteresirana javnost časopis može kupiti u sjedištu Matice Hrvatske u Karlovcu po cijeni od 20 kuna, utorkom ujutro i četvrtkom poslijedpodne, ističe Božić.

Pročitajte i ovo

MATURIJADA 2019.

Skoro 900 maturanata spremno za sutrašnju karlovačku maturijadu