Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Sport POPUŠTANJE MJERA Podijeli

Od danas možda dopušteni treninzi drugoligašima i sportašima 3. kategorije, nastavak sezone u najvišim rangovima na otvorenom od 30. svibnja?

Prema ovom planu, od 18. svibnja treninge u zatvorenim objektima mogli bi održavati svi registrirani sportaši, uz pridržavanje mjera opreza.

KARLOVAC – Središnji državni ured za šport, kako neslužbeno doznajemo, s Nacionalnim stožerom civilne zaštite usuglasio je plan popuštanja mjera u sektoru sporta i on bi danas trebao i službeno biti predstavljen javnosti. Po njemu bi od danas bilo dopušteno treniranje i sportašima 3. kategorije po HOO-u te seniorskim ženskim i muškim ekipama koje se natječu u drugom rangu natjecanja, a od 18. svibnja svim registriranim sportašima. Ovaj plan popuštanja mjera predviđa i nastavak natjecateljske sezone u seniorskim uzrastima u najvišim stupnjevima natjecanja na otvorenom od 30. svibnja.

Kao što smo spomenuli u uvodu, po tom planu od danas bi s trenažnim procesima na otvorenim sportskim objektima mogli započeti svi registrirani sportaši, u grupama od najviše 10 sportaša i jednog trenera, sukladno preporukama HZJZ-a. U zatvorenim objektima od danas bi bio dopušten trening i sportašima 3. kategorije po HOO-u te seniorskim ženskim i muškim ekipama koje se natječu u drugom stupnju natjecanja. Od 18. svibnja predviđeno je održavanje treninga svim sportašima u zatvorenim objektima.

Od 30. svibnja dopustio bi se nastavak natjecateljske sezone u seniorskim uzrastima u najvišim stupnjevima natjecanja u ekipnim sportovima i natjecateljima u pojedinačnim sportovima, ali samo na otvorenom, a od 15. lipnja s natjecanjem na otvorenom mogli bi krenuti i juniori u najvišim rangovima natjecanja.

U planu popuštanja mjera trebale bi se naći i preporuke za sportsku rekreaciju na otvorenom i u zatvorenom, a od 18. svibnja planira se i otvaranje teretana i fitness centara.

Naravno, sve što smo naveli treba službeno potvrditi i objaviti Nacionalni stožer civilne zaštite.

NAJNOVIJE:
Nacionalni stožer civilne zaštite na današnjoj press konferenciji nije službeno potvrdio plan SDUŠ-a o popuštanju mjera u sportu pa su sve spomenute mjere u ovom tekstu i dalje na čekanju. Iz naših izvora doznajemo da je samo pitanje dana kada će one biti usvojene.

Pročitajte i ovo

TUŽNA VIJEST

Preminuo Davor Poturica, dugogodišnji trener i aktualni tajnik novigradske Dobre