Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Crna kronika PREMINULI Podijeli

Odlazak dvoje poznatih Karlovčana:Preminula aktivistica Jelka Glumičić i bivši dogradonačelnik Marko Marić

Oboje Karlovčana ostavilo je trag u gradu na četiri rijeke

Zadnji dan ove godine donio je i odlazak dvoje poznatih Karlovčana: preminula je poznata aktivistica Jelka Glumičić i nekadašnji karlovački dogradonačelnik Marko Marić. 

Jelka Glumičić preminula je u 79.godini života, rođena je 08.11.1941.godine u Netretiću, u skromnoj seljačkoj obitelji. Jelku Glumičić su svi upoznali kao velikog borca za ljudska prava i to ne samo u Karlovcu, nego širom RH o čemu govore i mnogobrojne nagrada (bila je nominirana i za Nobelovu nagradu za mir).Cijeli svoj život podredila je borbi za ljudska prava pa je logičan slijed njezinog rada bilo osnivanje 1993. godine Odbora za ljudska prava Karlovac.
Jelka Glumičić je bila i počasni član Udruge slijepih, a aktivna članica je bila i Društva esperantista Hrvatske te je promovirala esperant u Karlovcu. Naravno treba naglasiti da je i veliki utisak ostavila u svom radu u antifašističkim udrugama.
Glumičić je preminula od posljedica koronavirusa.

Marko Marić preminuo je u 79. godini života i to nakon duge i teške bolesti. Brojnim Karlovčanima poznat je kao obrtnik, ali i zaljubljenik u nogomet, dok je bio iznimno aktivan i u politici, bio je član HDZ-a i dogradonačelnik Karlovca u razdoblju od 1997.do 2001.godine. Marić je u Karlovac došao kao mladić iz Bosne, osnovao ovdje obitelj i razvio posao, a nogometni zaljubljenici pamtit će ga kao igrača ONK Tehničar i ONK Ilovac. Dvaput je izabran i u anketi za najbolje sportaše Karlovca, 1974. i 1975. godine.
Nakon dogradonačelničkog mandata Marić je bio i član Vijeća za elektroničke medije.

Pročitajte i ovo

AKO GA VIDITE, JAVITE

S parkirališta na Maloj Švarči ukraden Golf 7. Vlasnik traži pomoć u pronalasku