Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Život SURADNJA Podijeli

Pet ministarstva povlačit će novac za proširenje Doma umirovljenika “Sv. Antun”

Konačno se kreće s realizacijom projekta kojeg umirovljenici u Karlovačkoj županiji dugo zazivaju

Pet ministarstava – demografije i obitelji, zaštite okoliša, rada i mirovinskog sustava, prostornog uređenja i građenja te regionalnog razvoja zajedno će raditi na uređenju Doma za starije Sv. Antun u Karlovcu i na projektu uređenja obližnje bivše vojne ambulante.

Podsjetimo, ambulanta je i formalno postala vlasništvo Karlovačke županije i u nju će se širiti Dom sveti Antun.

– Bit će za potrebe korisnika treće životne dobi koji uz to imaju i neke specifične potrebe i zahtjeve za kvalitetnijom i stručnijom zdravstvenom njegom vezano uz različite oblike demencije poput Alzheimer dijagnoze, izjavila je ministrica demografije Nada Murganić.

Za projekt prenamjene potrebno oko milijun eura

Prenamjena zgrade ambulante i energetska obnova postojeće zgrade Doma, bila je danas tema sastanka s predstavnicima županije i spomenutih ministarstava u Karlovcu. Potrebnih oko milijun eura za ovu investiciju povlačit će se iz europskih fondova.

– Na razini pet ministarstava smo se dogovorili da ćemo svaki prema programu i prema visini sredstava kojima raspolaže, između ostalog, usmjeriti i na obnovu već postojećeg objekta Sv. Antun, ali i na prenamjenu u Karlovcu svima poznate vojne ambulante.

Građevinska dozvola u proljeće 2018.

Županija već radi na ovim projektima.

– Možemo očekivati u sljedećoj godini, možda već i u proljeće, građevinsku dozvolu. Nakon toga slijedi put pet različitih ministarstava sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ti će očito doći do spajanja različitog novca različitih ministarstava kako bi ovaj projekt zaživio, naglasio je župan Damir Jelić. Dodao je kako je malo vjerojatno da će gradnja započeti iduće godine jer Županiji nije interes trošiti svoj novac kada može dobiti ‘jeftini’ europski.

A Grad Karlovac pružit će svu potrebnu podršku ovom i svim sličnim projektima, ističe gradonačelnik Damir Mandić.

Pročitajte i ovo

TKO ŽELI, DOBRODOŠAO JE

U Karlovcu nedostaje svih krvnih grupa, osobito 0 pozitivne