Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Karlovac ŽIVOT JE UČENJE Podijeli

POUKA osposobila 50 polaznika za tržište rada. Jedini problem sad je kriza zbog korone

Riječ je o projektu koji je u iznosu od 1,3 milijuna kuna financiran EU novcem

Pedeset polaznika proteklu je godinu i pol pohađalo projekt POUKA-e “Poučiti, uklopiti,zaposliti” kojim su se osposobljavali za tržište rada, a odsad imaju “papir” s kojim mogu konkurirati na tržištu rada.
Riječ je o zanimanjima priprematelja savijača i štrudli za što je osposobljeno 12 osoba, potom za poslove jednostavnih slastica gdje je osposobljeno 11 osoba, te čak 17 polaznika koji su osposobljeni za poslove iznajmljivanja i održavanja kuća za odmor i apartmana.
Rezultate rada POUKA-e predstavile su danas Ivana Latković i Martina Stanković, a u cijelom projektu sudjelovalo je 15 stručnjaka.
Najviše polaznika, njih čak 27 pripada skupini nezaposlenih osoba do 25 godina starosti, njih 14 su stariji od 55, a 9 je osoba s invaliditetom.
Upravo tim kategorijama na ovaj se način pomaže na lakšem snalaženju na tržištu rada jer zbog dosadašnje neodgovarajuće obrazovanost te nedostatka prakse nisu mogli naći posao. Projektom su sad stekli nova znanja i vještine, odrađivali konkretnu praksu u Aquatici te obrtu Žganjer, Udruzi Milosrđe i udruzi za razvoj kontinentalnog turizma i gopodarskih djelatnosti, a u Pučkom otvorenom učilištu zahvalni su svim partnerima.
Epidemija koronavirusa malo je “usporila” cijeli projekt, a njen utjecaj na ekonomiju, osobito na ugostiteljstvo i turizam već se i osjeti pa će nakon uspješnog učenja i volje, ovih pedeset osoba imati sada i novi izazov na tržištu rada – krizu koja donosi smanjenu potražnju za ovim poslovima.
Vrijednost ovog projekta iznosi 1,3 milijuna kuna i u potpunosti je financiran EU sredstvima.

Pročitajte i ovo

KINOKLUB ORGANIZIRA

Najbolji europski film godine, dobitnik Oscara, “Još jedna runda” večeras besplatno u Zorin domu