Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Karlovac SOKOLIĆ OŠTRO Podijeli

“Predvodnik političkih nasilnika je župan Jelić, a pomoćni radnici u Njemačkoj imaju bolji tretman od onih u Županiji”

Ne pomaže licemjerna kršćanska poniznost i služenje koje demonstrira naš župan

Bolji tretman od javnih djelatnika u Karlovačkoj županiji imaju pomoćni radnici u Njemačkoj, poručio je među ostalim današnje konferencije za novinare Mile Sokolić, bivši zaposlenik Razvojne agencije Karla.

Zbog otkaza koji je nedavno dobio, i to na dan kad mu je odobren milijunski projekt, upozorava na vrlo niska radna prava zaposlenika u javnim upravam i na, kako kaže, interesno organiziranje dužnosnika na štetu zajednice.

No, ovoga puta upozorio je i na pravosuđe koje bi se trebalo baviti njegovo tužbom za poništenje otkaza.

-Tretman mog radnog spora na karlovačkom sudu ima nekakav specifičan status jer je poslan sucu koji ne prima predmete, postoji pretjerano razumijevanje inspekcije rada prema propustima u radu razvojne agencije u kojoj sam radio i na što sam pokušao upozoriti. Pokušao sam upozoriti na zapošljavanje prema nejasnim kriterijama ravnatelja u javnoj ustanovi, voditelja projekta bez iskustva…, pojašanjava Sokolić.

Predvodnikom, kako ih je nazvao, političkih nasilnika vidi župana Jelića zbog čijih metoda zaposlenici dobivaju moždane udare ili padaju u nesvijest, kaže Sokolić pa navodi nedavni primjer.

– Prošli tjedan u jednom upravnom odjelu za gospodarstvo jedan djelatnik županije koji je također bio namijenjen za “odstrijel” odnosno koji je dobio otkaz, zadnji dan svog boravka na radnom mjestu, valjda u očaju jer nije mogao ništa drugo poduzeti da spriječi to što mu slijedi, je pao sa stolice, razbio računalo, glavu i otišao na stopostotno bolovanje. Do kud smo to došli? Kakva je to županijska vlast, kakav je to šef županija i uprava da smo došli do takvog očajnog stanja da ljudi dobivaju moždane udare ili da se rušaju na radnom mjestu, pita se Sokolić.

No, to govori da smo došli do dna, naglašava. – Došli smo do gliba. Tu ne pomaže licemjerna kršćanska poniznost i služenje koje demonstrira naš župan. Koliko jedan politički dužnosnik može licemjeran kršćanin ako odluči tjerati ljude s posla, iako to nije nužno, a da nije pokušao ništa drugo da bi sebi i političkim pajdašima kupio nove aute koji stoje po parkiralištima u Karlovcu. Ovdje nije bila riječ ni o kakvoj štednji, o tome da je nestalo novaca. Da je nekome trebalo ja bih prvi otišao, ali ovo je bahatost i bezobrazluk gdje ljude tjeraš jer ne pripadaju tvom jatu, zaključio je Sokolić.

Sokolić se nedavno javio za mjesto ravnatelja Razvojne agencije. Nakon što je na to mjesto izabran drugi kandidat, podnio je tužbu za postupak imenovanja ravnatelja javne ustanove. Pripremno ročište je 18. prosinca.

Pročitajte i ovo

NOĆ MUZEJA U KARLOVCU

Neandertalci u Aquatici, razglednice u TZ-u, stare lutke i spomenari na Stativama, Kino Edison u Gimnaziji, povijesne ure kod franjevaca…