Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Život SOKOLIĆ NAPADA Podijeli

“Dečki izgubili mjeru jer ovo nije radio ni Vukelić. Jelić je izvršio puč”

Sokolić ne štedi ni Ured državne uprave u Karlovačkoj županiji

Ovi dečki su izgubili mjeru, to što rade nije radio ni Branko Vukelić. Rekao je to među ostalim Mile Sokolić donedavni djelatnik Razvojne agencije na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je, kako je objasnio, htio upozoriti na “kaotičnu organizaciju u javnom sektoru koju kontinuirano pogoršavaju stranke neskrivenim i besmislenim klijentelizmom”.

Aktualno županijsko vodstvo optužio je za ponižavanje svojih djelatnika, rješavanje onih za koje unatoč stručnosti pa i plavoj stranačkoj iskaznici, mjesta u elitnoj ekipi više nema, a župana Jelića i za puč zbog premiještanja djelatnika iz županijske uprave u Ured državne uprave.

– Ured državne uprave Karlovačke županije je nadležan Županiji, dakle veća stepenica od Županije. Dakle, predstojnica Ureda državne uprave kontrolira županijske institucije. No, ovdje je izvršen puč. Župan i njegova ekipa prisiljavaju predstojnicu Ureda državne uprave da radi što god oni hoće. Oni kažu: Zaposli ovoga, makni onoga, stavi ovoga. To je kršenje ingerencije, kršenje zakona, to su kažnjive stvari. Zato treba netko doći i intervenirati, kaže Sokolić.

Podsjetimo, Sokolić je dobio otkaz kao tehnološki višak i to, kako kaže, “kao jedini organizacijski višak u institucijama Karlovačke županije” unatoč brojnim EU projektima koje je pisao i kojima su se povlačili EU novci. Za jedan takav dobio je potvrdu da je prošao istoga dana kada je dobio i otkaz

Tvrdi da županijsko vodstvo manipulira sa svima te “kad bi u Hrvatskoj imali ozbiljnu demokraciju i ozbiljne institucije one bi ušle u Županiju i neke ljude odvele tamo gdje im je mjesto”.

– To je kažnjivo, to se tako ne radi, to upućuje na interesnu mrežu koja je štetna za zajednicu. Nesporno je da su župan i njegovi suradnici krivo shvatili svoje ovlasti i da su do sad na najotvoreniji način demonstrirali praktički klijentelizam i nepotizam bez bilo kakvih strahova da će to netko sankcionirati. To nije radio Branko Vukelić koji je bio ‘babaroga’ ovdje. Svi su znali gdje je mjera, a ovi dečki su izgubili mjeru, oni mjere nemaju. Ovo što rade je kršenje zakona, poručio je Sokolić.

On je na Općinskom sudu podigao spor protiv bivšeg poslodavca, ali kaže kako to nije radni spor. On njime ne traži financijsku zadovoljštinu, jer ionako bi trebao dobiti otpremninu, već traži poništenje nezakonitog otkaza i svojevrsnu ispriku.

Pročitajte i ovo

MINISTAR LAKE RUKE

Ministar Beroš cijepio u Karlovcu: Ne vjerujem da ćemo razmišljati o sankcijama za necijepljene, ali neka još jednom razmisle