Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -3C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Hrvatska EU PROJEKT Podijeli

Radovi na sustavu obrane od poplava u Ogulinu ušli u četvrtu fazu: Sve bi trebalo završiti do kraja sljedeće godine

U Karlovačkoj županiji potpisana su dva ugovora o izvođenju radova i uslugama nadzora u sklopu projekta „Zaštita od poplava grada Ogulina“

Radovi na sustavu obrane od poplava u Ogulinu ušli su u 4. fazu. Projekt je to “težak” 186 milijuna kuna, a rok za  izvršenje radova ove faze je kraj sljedeće godine. 

Tako su danas potpisani ugovori između Karlovačke županije, Hrvatskih voda i izvođač radova Swietelsky d.o.o. te nadzora nad radovima koje će provoditi Sedra Consulting d.o.o.

Projekt je to “težak” 186 milijuna kuna, naglasio je ispred Hrvatskih voda, Zoran Đuroković dodajući kako je izrazito zadovoljan jer je sve ostalo u zadanim vrijednosnim okvirima unatoč velikim poskupljenjima:

– Ukupna vrijednost projekta je 186 milijuna kuna. Možemo reći da stvari po procjeni jako dobro idu. Još uvijek se nalazimo unutar procijenjenih vrijednosti, pa u ovo doba porasta cijena, možemo biti zadovoljni da je sve ostalo u zadanim vrijednosnim okvirima.

Nastavio je kako je ovo još samo jedan korak bliže osigurati Ogulin od poplava

– Napravili smo dvije faze, ulazimo u treću nakon što su izgrađeni objekti na pregradnom profilu, treba izgraditi i samu branu u dužini 577 metara, visine od 15-ak metara u koju treba ugraditi više od stotinu tisuća kubika materijala, a koja će omogućiti privremeno pohranjivanje više od 6 milijuna kubnih metara vode čime ćemo smanjiti rizike grada Ogulina po pitanju poplava.

Projekt je 85% financiran europskim novcem, 15% osigurale su Hrvatske vode, a što se konkretno ovih radova tiče, oni iznose  15.680.754,48 kuna bez PDV-a.

Tvrtka Swietelsky za ovu fazu radova ima rok od 15 mjeseci, što će i nastojati ispuniti.

Županica Martina Furdek Hajdin uz zahvale Hrvatskim vodama, obratila se i Ogulincima s obećanjem kako će on vrlo brzo biti grad siguran od poplava.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

VEČERAS KULTURNO

Večeras Noć muzeja: Od etabliranih gradskih do onih na selu, sve pročitajte ovdje