Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Što ćemo se svi praviti da nam je sve super? Što ću se ja sad praviti, ako sam jučer planirala svadbu, a sutra svadbe nema, da mi je baš svejedno?, iskreno je kazala voditeljica... Tatjana Jurić o raskidu zaruka: 'To je bio veliki šok i poniženje' Svaki znak ima svoje vrline i mane, ali kod nekih mane znaju preuzeti cijeli karakter, a jedan se smatra najcjenjenijim u cijelom Zodijaku, čak i najuglednijim od svih ostalih Top lista karaktera: Bik neće priznati da je pogriješio, Rak je 'crnjak', a Škorpion... čudo Bojan Bogdanović je na najbolju utakmicu karijere došao s maskom na kojoj su Hajdukova obilježja. Objavio je to njegov klub Utah Jazz. Kamera je uhvatila Babu kada je stigao u dvoranu, a na njoj nosi crveno-plavu maskicu. Inače je veliki navijač Hajduka i nekolicinu puta ponosno je isticao nogometnu pripadnost, prisustvovao utakmicama i navijao za 'bile'. Na susretu s Denver Nuggetsima koje je Utah pobijedila 127-120, Bogdanović je postigao rekordnih 48 poena čime je oborio hrvatski rekord u NBA-u, onaj Dražena Petrovića iz 1993. godine. Dražen je tada dao 44 poena Houstonu. - Za svaki šut koji sam ispucao sam bio siguran da će ući. Suigrači su me tražili čitavu utakmicu i hvala im na tome. Bila je to velika večer i velika pobjeda za nas. U pravo vrijeme ulazim u formu, baš prije doigravanja - rekao je Babo poslije utakmice. Bogdanović s maskom Hajduka stigao na utakmicu karijere 'Puno smo se pripremali i naporno radili za natjecanje, a mislim da će se to osjetiti i vidjeti na našem nastupu. Drago nam je što uopće idemo u Rotterdam s obzirom na to kakvi su uvjeti', rekla je pjevačica Albina otputovala u Rotterdam: S maskom, kapom i bez šminke malo ju je tko uopće prepoznao

Crna kronika Video MA, KAKVA B(R)UKA Podijeli

Stručnjaci potvrdili: Buke s rođendana mladih nije bilo. Imamo video dokaz

Ovlašteni mjeritelj izmjerio buku pod istim okolnostima kao na rođendanu, šefovske teorije o buci i ilegalnom disko klubu padaju u vodu

Dok u dugoreškoj policiji  traje krim istraživanje vezano uz poznato slavlje rođendana s petero mladih koje su priveli u postaju pod šifrom “anonimne prijave za buku”, Radio Mrežnica napravila je vještačenje buke – u istim uvjetima, noću nakon 23 sata, s istom opremom i u istom prostoru i s istom play-listom.

Rezultat  nakon mjerenja bio je jasan, prema svim parametrima i pravilnicima – buke nije bilo.

Potvrdio je to i Josip Vuglenović iz tvrtke Energoatest iz Zagreba koja je ovlaštena od strane Ministarstva zdravstva za akustička mjerenja u Hrvatskoj.

(Podsjetimo, policija je privela petero mladih s rođendana o čemu smo pisali ovdje.Potom su tražili onog tko je pojačao radio. Podnijeli su i jednu prijavu protiv maloljetnika za javni red i mir)

Prvo mjerenje: Kod zvučnika 80 dcb, na ulazu 37, gotovo pa tišina

Glazba je  na vještačenju svirala istom jačinom i na istom mjestu kao sporne večeri. Na izvoru buke, pola metra od zvučnika u samom prostoru registrirano je 80 decibela.

Do glavnog ulaza na koji je policija “upala” bez naloga i još u privatni prostor su troja vrata. Svaka vrata “skidaju” buku za desetak decibela – 57,3, potom 47,7 i 37,5 dcb. Ispred ulaznih vrata na zgradi buka je iznosila 36-37 dcb.

U prijevodu, vlada tišina.  Kad cestom prođe automobil, buka se penje do 50 i 60 dcb.

– Ova vrijednost od 37 dcb pred ulazom može se smatrati rezidualnom bukom tipičnom za ovakve zgrade, kaže Vuglenović.

Na pješačkoj stazi 42,8, kod zgrade nasuprot 36 dcb, dozvoljeno do 50

Drugo mjerenje na pješačkoj stazi i propisanoj udaljenosti od zgrade pokazalo je 42,7-42,8 dcb.

Treće mjerenje ispred zgrade nasuprot ove dalo je buku od cca 36 dcb. Automobili i vlak koji je prolazio digli su buku do 50 – 60 decibela.

Na ovom području Duge Rese noću je dozvoljeno maksimalno 50 decibela, a najveća izmjerena vrijednost u našem vještačenju bila je 42,8.

Da su klinci i navili glazbu do maksimuma, a i to smo testirali, buka bi na pločniku i kod ljekarne još uvijek bila manja nego ona koju stvara prolazak automobila i vlaka.

Buke nije bilo

-Ispred prozora ljekarne na suprotnoj strani ulice razina je bila 36 decibela što je unutar dozvoljenih granica, dakle, gledano s izvorom buke u prostoru gdje su mladi imali zabavu i tih početnih 80 dcb, buke nije bilo, jasan je Vuglenović.

Buku nisu registrirali  za to namijenjeni uređaji, ali su je te siječanjske noći čule sofisticirane uši i to nakon čekanja od tjedan dana.

Odrađuju li se ovakvih slučajevi zbog bolje statistike, možda i po narudžbi nekog privatnog naručitelja ili je to od previše gledanja domaće serije Dar Mar? Tamo, naime, zbog opasnosti da im se ugasi postaja, policija dolazi do nekonvencionalnog rješenja – izmišlja zločin kojeg sama rješava i stvara si posao da opravda svoje postojanje.

Pogledajte VIDEO s rekonstrukcije događaja i dokaze: “Buke nije bilo”

Pročitajte i ovo

PILI I VOZILI

Pijani vozili pa završili na triježnjenu u Ogulinu i Slunju