Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  21C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Karlovac EU PROJEKTI U GRADU KARLOVCU Podijeli

Tomičić: Na 1 gradsku kunu dobijemo 4 iz europskih fondova

Trenutno se provodi 16 projekata, a 10 je još čeka rezultate

Ukupno 16 europskih projekata provodi se u karlovačkom gradskom odjelu za razvoj grada i EU fondove i za njih će Grad Karlovac povući 40 milijuna bespovratnih kuna.

Radi se o projektima regionalne suradnje, energetske učinkovitosti i energetske obnove, zaštite okoliša, turizma i slično. Svi oni započeli su u prošloj i nastavit će se u ovoj godini, rekla je novinarima pročelnica Marijana Tomičić.

– Mi u 2018., ali i dalje u 2019., a čak će nam neki projekti ući i u 2020. možemo reći da će benefiti za Grad Karlovac biti da na uloženih 10 milijuna kuna u sve te projekte dobij još otprilike 40 milijuna kuna. Dakle, omjer je 1:4 što znači za jednu gradsku kunu dobijemo još četiri iz europskih fondova.

Dodatno, u pripremi je još deset projekata za koje se čekaju rezultati.

– Tu još očekujemo, ako nam se svi odobre i uspijemo ih prijaviti, oko 16,5 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava, naglasila je.

Jedan od najvažnijih ili barem onaj koji će obilježiti 2019. bit će projekt “Pametno odloži, bolji Karlovac složi”. Do siječnja 2020. Grad će provesti više od 174 izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom u Karlovcu.

 

Pročitajte i ovo

NEMA VODE

Cisterna na Jamadolu: Zbog novog puknuća dio ulica bez vode. Nema je ni Velika Jelsa i sva naselja prema Draganiću