Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Karlovac AUTOMOBILI Podijeli

Tvrtka ZAK otvorila novi Dacia salon: Interes Karlovčana za Daciu je sve bolji, jako smo zadovoljni

Osim u Dacia salon, tvrtka je ove godine uložila u skladište trgovačke robe te parkiralište veličine 14 tisuća kvadrata.

KARLOVAC – Interes za Dacia vozila kod Karlovčana je sve bolji, jako smo zadovoljni i nadamo se da će u budućnosti biti još bolji – kazala je Milena Kostelac, vlasnica tvrtke ZAK, koja je danas u Zagrebačkoj 15c na Ilovcu službeno otvorila Dacia salon.

Tvrtka ZAK s poslovanjem je počela krajem 1994. godine u Bencetićima, a 2005. godine preselila se na sadašnju lokaciju na Ilovcu i otvorila moderni prodajno-servisni centar za Renault vozila.

– Autolimarsko-lakirerskom radionicom i Nissan salonom prostor smo dogradili 2012. godine, a sada smo otvorili Dacia salon i ulažemo u parking novih i rabljenih vozila svih triju marki. Time zaokružujemo cjelinu korporacije Renault-Nissan-Dacia. Smatramo da ćemo na taj način pružiti bolju ponudu našim kupcima i korisnicima usluga. Interes za Daciu kod Karlovčana je sve bolji, jako smo zadovoljni i nadamo se da će u budućnosti biti još i bolji. Svi modeli su izloženi i to je marka koja ima budućnost, koja će u sljedećih nekoliko godina lansirati nekoliko potpuno novih modela vozila. Ulaganje je ove godine bilo veliko, imali smo ulaganje u Dacia salon, ali paralelno s time smo odradili ulaganje u skladište trgovačke robe, odnosno vozila, te parking veličine 14 tisuća kvadrata – istaknula je Kostelac, čija tvrtka danas zapošljava 37 djelatnika.

Francois Delion, generalni direktor društva Renault Nissan Adriatic, naglasio je da je Renault danas na 2. mjestu na hrvatskom tržištu vozila i sve više jačaju tu poziciju Renaulta kao jakog brenda. Pokušavaju sve više ojačati i Dacia brend, koji je danas na 6. mjestu, te očekuje da će se u dogledno vrijeme naći u top 5 najboljih marki. Pohvalio se i povećanjem prodaje u odnosu na prošlu godinu te osvrnuo na tržište sve popularnijih električnih vozila.

– Trenutno je tržište električnih vozila u Hrvatskoj još dosta malo i iznosi nekih 3%, dok je u Europi puno veće. U Europi je do sada prodano 250 tisuća električnih vozila, što nas pozicionira, naravno, na 1. mjesto. Na još uvijek malom hrvatskom tržištu imamo dosta poteškoća s Vladinim subvencijama, koje danas još nisu dobro posložene, ali se nadamo da će se to u 2020. godini popraviti. Upravo smo lansirali novi Renault ZOE, koji ima puno veću autonomiju s 395 kilometara, s jačom baterijom, i sve to skupa pridonosi da smo, s iskustvom koje imamo, apsolutno spremni za to tržište – zaključio je Delion.

Pohvalio je tvrtku ZAK i njenu vlasnicu Milenu Kostelac kao primjer odličnog koncesionara, kao tvrtku koja se konstantno širi i nadograđuje svoju ponudu, te primjetio kako svakih sedam godina predstavi nešto novo u svom radu.

Pročitajte i ovo

CENTAR

Zvijezda je gradilište: Oružana niče, ulice raskopane, pogledajte radove