Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -4C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Karlovac DANI EU PROJEKATA Podijeli

U Karlovcu u 4 godine povučen EU novac za 61 projekt. Ukupno su vrijedni 824 milijuna kuna

Obnova Edisona, vrelovoda Gradske toplane, izgradnja poslovnog centra Nikola Tesla, poslovna zona Gornje Mekušje, Fortitude, energetska obnova, vrtić Mahično, tek su neki projekti

Obnova Edisona, vrelovoda Gradske toplane, izgradnja poslovnog centra Nikola Tesla, poslovna zona Gornje Mekušje, Fortitude, energetska obnova, vrtić Mahično… Ovog su samo neki projekti s kojima se građani Karlovca mogu upoznati na “Danima otvorenih vrata EU projekata” koji se održavaju u cijeloj zemlji.

Prigodna izložba u Karlovcu otvorena je u Zorin domu, ali za koje je projekte povučen bespovratni europski novac, Karlovčani mogu vidjeti i online, putem QR koda.

-Plakat i QR kod ćemo obljepiti po svim važnim institucijama, na primjer kolodvorima itd. kako bi ljudi preuzimanjem QR koda mogli direktno doći na službenu stranicu Grada Karlovca gdje je postavljen letak ove izložbe s najvažnijim projektima u našem gradu, dva promo filma – jedan o najvažnijim razvojnim projektima Grada Karlovca i 3D vizulizacija izgleda obnovljenog nekadašnjeg kina Edison, rekla je na otvaranju izložbe gradska pročelnica Marijana Tomičić.

Svaka kuna iz gradskog proračuna, ističe, oplemenjena je s tri europske.

-U protekle četiri godine Grad Karlovac je proveo većinu, ali još uvijek provodi 61 projekt ukupne vrijednosti 824 milijuna kuna.

Uz one u kojima je Grad nositelj ili partner, na području Karlovca provode se i projekti države financirani europskim novcem – poput nasipa, aglomeracije, trećeg traka autoceste, drugog kolosjeka željezničke pruge.

Sve se više vidi koliko europski projekti i fondovi doprinose povećanju standarda u gradu, kaže gradonačelnik Damir Mandić.

-Nekako se nadam da ćemo s obnovom vrelovoda, Edisona, Radićevom, a tu još dolazi i Hrvatski dom, završiti vrijeme rekonstrukcija u Karlovcu i da ćemo ovaj novac koji nas očekuje u narednoj perspektivi koristiti za projekte koji su prvenstveno razvojnog karaktera.

Zahvalio je svima u javnom, privatnom i civilnom sektoru koji rade na povlačenju EU novca.

Pročitajte i ovo

RECITE

Možemo! poziva Karlovac i županiju da javnost informiraju o projektima koje planiraju prijaviti na natječajima