Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -3C° Slunj

Život TREĆA DOB Podijeli

Život u karlovačkom Sv. Antunu: Osjećamo se zaštićeni, sretni i zadovoljni. S bližnjima se čujemo telefonom

U karlovačkom Domu za starije više nema radne izolacije, ali posjete bakama i djedovima još nisu dozvoljene

Puna tri tjedna u Domu za starije Sveti Antun u Karlovcu trajala je radna izolacija za djelatnike, a još od 27. veljače u izolaciji su i svi korisnici. No, od jučer djelatnici više ne moraju sedam dana, bez odlaska kući, boraviti u domu, međutim posjete još uvijek nisu dozvoljene.

Ravnateljica Štefica Ljubić Mlinac nam je danas rekla da su svoje korisnike, ali i djelatnike uspjeli sačuvati od koronavirusa.

– Radna izolacija više ne ide od jučer međutim ova tri tjedna je baš dobro protekla. Malo smo se svi zbližili i sa korisnicima i međusobno tako da je sve dobro išlo. Sve se odradilo uz humor, dobru volju i smijeh, kaže nam danas ravnateljica Štefica Ljubić Mlinac.

Zadovoljni su i korisnici, njih 216 koliko ih je trenutno u domu iz kojeg već dva i pol mjeseca ne smiju izlaziti, osim u dvorište.

– Ja sam jako zadovoljna. Mislim da bi našoj šefici i svima koji su to organizirali čestitati i nagraditi ih. Osjećamo se tako zaštićeni, a zadovoljni i sretni, rekla nam je 92-godišnja teta Ljubica.

Teta Ljubica (92): Bilo je prije i tifusa i šuge, sad me samo muči herc

Puno je, kaže, prošla u svom životu. Koronavirus nije prva bolest koju je doživjela.  – Ohoj, i tifusa je bilo i šuge, svačega je bilo, otkriva. Sve je to preživjela, a nada se da će i koronu. Zdravlje ju za sad dobro služi.

– Bože moj, prema godinama. Najviše me muči samo herc, on je ostario, ali nek’ me Bog drži ovakvu kakva jesam još deset let, smije se teta Ljubica.

Na pitanje nedostaje li im u ovo vrijeme izolacije obitelj samo kratko kaže da ne.

– Mi smo toliko razumni da se preko mobitela i telefona čujemo. Ništa nam ne fali, sve imamo, kaže teta Ljubica.

– Oni se više žale na to što ne mogu jesti u blagovaonici. Ne žele jesti u svojim sobama. Jako vole druženja i kave koje organiziramo u dvorištu doma, ali nedostaje im i druženje uz jelo, kroz smijeh dodaje ravnateljica.

Posjete bakama i djedovima, povratak u blagovaonicu, dolazak novih korisnika od idućeg tjedna – uz posebne uvjete

Objedovanje u blagovaonici vraća se idući tjedan, ali uz ograničenje broja ljudi koji će u njoj istovremeno smjeti boraviti.

Od idućeg tjedna bit će omogućene i posjete članovima obitelji, također pod posebnim uvjetima.

– Jedino ako je riječ o nepokretnom korisniku član obitelji smije ući u dom, ali na samom ulazu će mu biti izmjerena temperatura, morat će imati masku. Morat će potpisati i izjavu da nije u samoizolaciji, da nema simptome COVIDA – 19 i da ih nema nitko od članova obitelji s kojima živi, pojašnjava ravnateljica.

Članovi obitelji pokretnih korisnika u dom neće smjeti ulaziti već će se sa svojim bakama i djedovima družiti u dvorištu doma.

Idući tjedan počinje i prijem novih korisnika u dom. Preostalo je sedam mjesta, a novi kandidati se prvo moraju testirati. Ako su negativni ući će u dom i prvih 14 dana u njemu provesti u samoizolaciji.

Pročitajte i ovo

TKO ŽELI, DOBRODOŠAO JE

U Karlovcu nedostaje svih krvnih grupa, osobito 0 pozitivne