Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija UNAPRIJEĐENA MJERA Podijeli

Županija vratila rodiljne naknade, ali nisu više novčane. Bebe dobivaju opremu vrijednu 1800 kuna

U paketu će biti sve što je potrebno za početak

Karlovačka županija vratila je naknade za novorođenčad. Iako će po vrijednosti biti i veće nego li su bile prije privremenog ukidanja zbog COVIDA-19, naknade od sada ipak neće biti novčane.

Rekla je to danas dožupanica Vesna Hajsan Dolinar odgovarajući vijećniku HNS-a Hoffmanu na aktualnom satu Županijske skupštine.

Podsjetimo, Županija je za potrebe ublažavanja krize izazvane koronavirusom ukinula rodiljne naknade od 1500 kuna i taj novac usmjerila za dječji doplatak stanovnicima koji su ostali bez posla.

U paketu od pelena do odjeće. Svi proizvodi 99,9 % hrvatski

Naknade se sada, današnjim rebalansom, vraćaju, ali više neće biti u novcu već opremi. Županija je, pojasnila je na aktualcu dožupanica Hajsan Dolinar, s timom stručnjaka provela istraživanje u kojem su sudjelovale i novopečene majke. Zaključak je da im je najpotrebnija konkretna oprema za dijete.

– Mi smo tu potporu unaprijedili. Došli smo do rješenja da ćemo svako novorođenče opremiti s paketom u kojem imaju sve potrebno. Od sanitetskog materijala, gaza, pelena, pumpica, toplomjera, odjeće…

Većina proizvoda, točnije, sve osim jednokratnih pelena, hrvatski su proizvodi pa u Karlovačkoj županiji kažu da je ovo demografska, ali i mjera za poticanje gospodarstva.

Ukupna vrijednost paketa za novorođene je oko 1800 kuna.

Pročitajte i ovo

POTPORA

Dugoreškim poduzetnicima šansa za bespovratna sredstva, a Grad pomaže sastankom