Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Život EDUKATIVNO KINO Podijeli

Filmski klasici za dugoreške predškolce i školarce u edukativnom programu “Volim kino”

U dugoreškom kinu prikazana je restaurirana verzija animiranog Disneyjevog klasikla “Mačke iz visokog društva”

Edukativni program za “Volim kino!” koje KINO.hr mreža već dvije godine održava za predškolsku i školsku djecu, sada dobiva još edukativniju dimenziju jer od ove sezone prikazuju se i filmski klasici.

Ova školska godina započela je u dugoreškom kinu s restauriranom verzijom animiranog Disneyjevog klasika “Mačke iz visokog društva” iz 1970. godine.

Ova priča dolazi iz srca Pariza gdje dobroćudna i ekscentrična milijunašica ostavi oporukom cijelo imanje svojoj mački i njezinim mačićima, nakon čega slijedi luda zabava i pustolovine kada pohlepni batler izvede otmicu mačaka.

Do sad su kroz “Volim kino!” program djeca gledala premijerne filmove poput avanturističke “Operacije Arktik” sa Sundancea, tinejdžerske komedije “Uvijek svoja” iz berlinske selekcije, nizozemskog “Jel’ ti žao?” koji na ozbiljan način progovara o vršnjačkom nasilju ili legendarnog “Malog princa” u animiranoj verziji

– Edukativnim programom “Volim kino!” djeci želimo omogućiti da vide najbolje od svjetske filmske produkcije namijenjene upravo njima. To su najčešće filmovi iz dječjih selekcija najvećih festivala, a sada smo pokrenuli i projekcije filmskih klasika. Interes vrtića i škola je odličan jer su projekcije u terminima koji im najbolje odgovaraju i ovakve programe na različite načine mogu uklopiti u svoje tekuće nastavne procese. Svi koji su zainteresirani za organizirane projekcije novih ili starih naslova slobodno nam se mogu javiti s prijedlozima i željama, pozvao je Marko Pekić ispred KINO.hr mreže.

Uskoro slijedi još jedna projekcija ovog svevremenskog filmskog hita, a KINO.hr Duga Resa ostaje u znaku mačaka jer se u redovnom subotnjem obiteljskom terminu 3. studenoga u 17 sati prikazuje recentni naslov “Tajni život mačaka”.

Pročitajte i ovo

JEFTIN TRIK

“Ćorićeva izjava skandalozna, ali to je pokušaj skretanja s veleizdaje u INA-i”