Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Karlovac #PROBUDIKA Podijeli

ProbudiKA: Kad će se u Karlovcu početi poticati proizvodnja, a ne trgovina

Građanska inicijativa navodi niz primjera hrvatskih gradova u kojima stvari bolje funkcioniraju nego u Karlovcu

Kada će gradska vlast početi otvarati radna mjesta u tvornicama, a ne samo u trgovinama – pitaju iz Građanske inicijative Probudi KA te navode primjere gradova u kojima su stvari drugačije.

–  Kada će se početi poticati proizvodnja, a ne trgovina? Kada će porast režijskih troškova (komunalna naknade, porast cijena plina) proporcionalno pratiti porast plaća? Kada će se početi više misliti na naše umirovljenike i vratiti im dostojanstvo? Čak i oni koji imaju kakav takav posao ne mogu se pohvaliti ni solidnom plaćom. Po podacima Fine, plaće u Karlovačkoj županiji su ispod prosjeka. Što to aktualnu vlast u Gradu i Županiji priječi da se ugledaju na neke druge gradove u Hrvatskoj?, pitaju iz Probudi KA.

Navode primjer Koprivnice kao jednog od rijetkih gradova bez prireza  i s cijenom vode i ostalih režijskih troškova koji su među najnižima u Hrvatskoj. Samobor je pak, kažu u Probudi KA, jedan od rijetkih koji bilježi porast broja stanovnika i pad nezaposelnih. Također nema prirez. Varaždin ima najnižu stopu nezaposlenosti, a u gradu od 47.000 stanovnika radi 1.900 poduzetnika koji zapošljavaju 20.000 ljudi.

– Imaju li Grad Karlovac i Karlovačka Županija uopće viziju pronatalitetne politike? Belišće je prvi slavonski grad i četvrti grad u Hrvatskoj, uz Umag, Vrliku i Obrovac koji ima besplatan vrtić za svu djecu. Što je Grad Karlovac napravio da olakša život roditelja čija djeca pohađaju vrtiće? Ovo su samo neki od primjera, ne želimo se niti uspoređivati s gradovima kao što su Split, Rijeka, Zadar, Dubrovnik, Zagreb, Osijek….o tome možemo samo sanjati, a čini nam se da su najveći sanjari duboko zavaljeni u svoje gradske i županijske fotelje. Dragi naši dužnosnici , vrijeme je da počnete promišljatu dugoročno i strateški,ali ne samo kroz ulaganja u društvenu i komunalnu infrastrukturu već i u smislu ekonomskog razvoja i poboljšavanja života.vrijeme je da se probudite, stoji na kraju priopćenja Probudi KA kojeg potpisuje Alen Kristović.

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

TURANJ ČEKA

Počelo bušenje pilota na mjestu budućeg vijadukta Sajevac i obilaznice Turanj. Pogledajte video