Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  24C° Karlovac

 • weather-image

  24C° Duga Resa

 • weather-image

  22C° Ogulin

 • weather-image

  24C° Ozalj

 • weather-image

  23C° Slunj

Karlovac DEMANTI Podijeli

Zelenilo: Nema iskopina posmrtnih ostataka iz grobova i grobljem se ne šire nikakvi mirisi

Nakon što su građani medijima poslali fotografije s dubovačkog groblja i požalili se na jezive prizore i neugodan miris iz Zelenila danas stiže demanti

Iako su fotografije snimljene jučer, iz karlovačkog Zelenila danas demantiraju informacije koje su medijima poslali ogorčeni građani “o pokojnicima na smetlištu i smradu na groblju Dubovac“.

– Odbacujemo navod da se pokojnici nalaze na smetlištu. Smetlište ne postoji na groblju, već privremeno odlagalište otpadnog materijala nastalog prilikom izvođenja radova, isti se redovito odvoze u za to namijenjene kontejnere. Prilikom iskopa grobnih jama ako naiđemo na posmrtne ostatke pokojnika iste kupimo i stavljamo u metalne ljesove i ukopavamo dublje u grobnu jamu. Strunule ljesove vadimo van i odlažemo na privremeno odlagalište koje se redovito sanira, stoji među ostalim u demantiju kojeg potpisuje direktor Zelenila Tomislav Vukelić.

–  Odgovorno tvrdimo da Zelenilo postupa sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu obavljanja opremanja, prijenosa, prijevoza, kremiranja, pogreba i iskopavanja umrlih osoba te o uvjetima glede prostora i opreme pravnih i fizičkih osoba za obavljanje opremanja, prijenosa, prijevoza, kremiranja, pogreba i iskopavanja umrlih osoba (“Narodne novine”, broj 116/18). Na priloženim fotografijama, vidljivo je da je odložen otpadni drveni materijal i zemlja od iskopa. Ponavljamo, nema iskopina posmrtnih ostataka iz grobova i grobljem se ne šire nikakvi mirisi. Privremeno odlagalište sanirano je prije Vaše objave. Iskazujemo žaljenje što nas niste prethodno kontaktirali i provjerili objavljene netočne navode, kaže Vukelić.

Pročitajte i ovo

SAMO AKTUALAC

Zbog izolacije vijećnika, HDZ traži internetsku sjednicu. Petračić: Bojite se oporbe